Covid19

FAQ på de spørgsmål der er lokalt omkring hvordan vi løser den udfordring vil alle prøver at være med til at løse.

OPDATERES LØBENDE...  kontakt os endelig hvis du har spørgsmål.

NYT NYT d. 21. oktober 2020

Sundhedsstyrelsen har præciseret, at pædagogisk personale, der i konkrete tilfælde betragtes som ’nære kontakter’ til en smittet, kan komme i fast track-køen til coronatest. For ’nære kontakter’ gælder, at man skal testes to gange. KL har ligeledes informeret arbejdspladserne om adgang til hurtigere test, hvorfor vi forventer, at skolerne er bekendt med ovenstående.

 

Spørgsmål omkring smitte, karantæne, særligt sårbare osv. findes på linket herunder: 

Læs seneste opdatering fra DLF her... samt linkt til diverse bekendtgørelser der pt. er gældende. 

Jeg skal testes - hvad så? (MED symptomer)

Er du hjemme fordi du har symptomer og skal testes, så betragtes du som "syg". De almindelige regler og retningslinjer ved sygdom følges derfor. 

Jeg skal testes - hvad så? (UDEN symptomer)

Skal du testes, fordi du har en nærtstående (familie eller elev) der er smittet, kan du i det omfang det lader sig gøre, arbejde hjemmefra. Aftal med din leder hvordan I gør det bedst. 

Mit barn er sendt hjem fra skole/børnehave pga. smitte og må ikke komme før barnet er testet negativt. Hvad skal jeg gøre?

Barnet har to sygedage som i som familie kan gøre brug af. Brugen af disse følger reglerne for brug af barnets 1. og 2. sygedag. Derudover kan der benyttes afspadsering, 6. ferieugedage, omlægning af undervsining mm. Alt sammen efter aftale med ledelsen. Hvis alle muligheder er brugt og benyttet, kan man pr. 1/10-2020 få barselsdagpenge hvis man  opfylder kravene til dette. 

Kan man afholde sin planlagte ferie?  

Ferieloven gælder stadig - selvom omstændighederne er ændret. Du kan derfor stadig afholde din planlagte ferie. Ønsker du i stedet at få den udbetalt, er der lavet en særlig aftale omkring, at dette i år er muligt, da mange ikke har mulighed for at afholde sin ferie som ønsket (fx rejse) og skolerne samtidig har brug for arbejdskraft.

- Men skal jeg så lægge vikarmateriale?

Det er de samme regler og retningslinjer der gælder nu som hvis alt havde været ”normalt”. Dvs. at hvis du får din 6. ferieuge indregnet i din årsnorm, for så at kunne holde fri fra skole, svarende til de dage du har indrenget (primært skoler med fleksibelt skema), skal du heller ikke lægge vikarmateriale. Samme retningslinjer gælder for lærere i fast skema - der i stedet får læst timerne af en vikar.

Jeg har været ude at rejse - og/eller overvejer at tage til Sverige i mit sommerhus?

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser frem til 31. august 2020. Det gælder for alle lande på nær Island, Norge og Tyskland, som Udenrigsministeriet fra d. 15. juni åbner op for rejser til. Kommer du hjem fra rejse i udlandet (herunder også Sverige), opfordres du til at holde dig hjemme i 14 dage efter hjemkomst, samt nøje følge Sundhedsstyrelsens generelle råd i forhold til at begrænse smittespredning i samfundet. Mens du er i karantæne, vil du som udgangspunkt blive trukket i løn for de 14 dage. Hvis du kan udføre dine arbejdsopgaver hjemmefra, kan du aftale med din leder, at du arbejder hjemmefra i 14 dage efter hjemkomsten. 

Se iøvrigt Sundhedsstyrelsens FAQ for skoler og institutioner.

https://www.sst.dk/da/corona/FAQ#corona-faq-oevrige-sektorer