Syg i ferien

DLF Logo HvidPaaSortBagrund
Øv - er du så uheldig at du bliver syg lige før eller i din ferie, så læs her hvad du skal gøre.

Du kan få erstatningsferie, hvis du er syg i dine 5 ugers ferie (4 uger i juli og vinterferien) eller i den 6. ferieuge.

Syg inden ferien

Hvis du er sygemeldt inden ferien og fortsat er syg på den 1. feriedag, kan du ikke holde din ferie, og du skal derfor holde din ferie på et andet tidspunkt eller have ferien udbetalt.


Hvis du bliver syg i løbet af ferien

Bliver du syg, mens du har ferie, skal du give din arbejdsgiver besked på første sygedag. Hvis arbejdspladsen har et telefonnummer du kan runge til - så brug det, men vi anbefaler at man ved samme lejlighed skriver en mail til din leder, så du har dokumentation for at du har kontaktet ledelsen og at det fremgår at du er syg.  De første 5 sygedage bruger du dine feriedage som normalt, men hvis du fortsat er syg efter 5 dage, har du ret til erstatningsferie for de resterende feriedage, du er syg.

Det gælder dog kun, hvis du melder dig syg på din første sygedag. Hvis du først melder dig syg på ex. din tredje sygedag, gælder de 5 dage først fra den tredje sygedag, og du får dermed færre erstatningsferiedage.

Erstatningsferiedage skal enten holdes på et andet tidspunkt i ferieåret, eller feriedagene skal udbetales.

Du skal kunne dokumentere, at du er syg

En forudsætning for at kunne få erstatningsferie eller få ferien udbetalt, når du bliver syg i din ferie, er, at du afleverer en lægeerklæring til din arbejdsgiver. Du betaler selv for lægeerklæringen. Hvis du er på ferie i udlandet, skal du også have dokumentation for, at du er syg.

Husk at melde dig rask

Når du bliver rask igen, er det vigtigt at du også giver din leder/arbejdspladen bedsked om det, på samme måde som da du meldte dig syg.  

Har du yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.